Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

 

 

 

Menu (24.06-28.06.2019)

 

Poniedziałek

Śniadanie :

Ser żółty, pomidor, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko,

Obiad:

Zupa: Krupnik na wywarze drobiowym z kaszą jęczmienną (zabielany)

Danie główne: Spaghetti bolognese z łopatki wieprzowej, woda z cytryną

Alergeny: : gluten, mleko, jajko

Podwieczorek :

Polędwica z indyka, ogórek zielony, wek, masło, kawa zbożowa z mlekiem

Alergeny: : gluten, mleko,

 

Wtorek

Śniadanie :

Rogal maślany z masłem, powidła śliwkowe, kakao

Alergeny: : gluten, mleko,

Obiad:

Zupa: Kalafiorowa na wywarze warzywnym z ziemniakami (zabielana)

Danie główne: Pierś duszona w warzywach (brokuł, kalafior, marchewka), ryż z curry, kompot

Alergeny: : gluten, mleko,

Podwieczorek :

Pasta z tuńczykiem (tuńczyk, ser biały), ogórek kiszony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa, owoc

Alergeny: : gluten, mleko, ryba

 

Środa

Śniadanie :

Parówka drobiowa na gorąco, papryka, ketchup, chleb dar zbóż, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko, sezam

Obiad;

Zupa:Pomidorowa na wywarze warzywnym z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką (zabielana)

Danie główne: Knedle z owocami i masełkiem, kompot

Alergeny: : gluten, mleko, jajko

Podwieczorek :

Jogurt owocowy, wafle kukurydziane, owoc

Alergeny: : gluten, mleko,

 

Czwartek

Śniadanie :

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), chleb razowy, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko,

Obiad;

Zupa: Krem z zielonego groszku z kiszonym ogórkiem na wywarze warzywnym (zabielany), grzanki

Danie główne: Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraki, kompot

Alergeny: : gluten, mleko,

Podwieczorek :

Szynka wieprzowa, ser biały – plastry, ogórek kiszony, rzodkiewka, chleb razowy, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko,

 

 

 

 

 

Piątek

Śniadanie :

Ser biały z pomidorem i szczypiorkiem, ogórek zielony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko,

Obiad:

Zupa: Grysikowa na wywarze warzywnym z marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne: Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem, kompot

Alergeny: : gluten, mleko, seler, jajko

Podwieczorek :

Ciasto czekoladowe (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

Alergeny: : gluten, jajko,