Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

enu Mały Europejczyk

(01.03-05.03.2021)

 

 

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Twarożek z zielonym ogórkiem i rzodkiewką (wyrób własny) (ser biały, ogórek zielony, rzodkiewka), pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem na wywarze drobiowym z marchewką i zieloną pietruszką (1,3,7,9)

Danie główne: Naleśniki z dżemem truskawkowym (2szt), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Szynka wieprzowa, ser mozzarella, mix warzyw, masło, bułka włoska, herbata owocowa (1,7)

 

 

Wtorek

Śniadanie:

Szynka drobiowa, pomidor, sałata zielona, masło, chleb kukurydziany, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem z pora na wywarze warzywnym z groszkiem ptysiowym (zabielany) (1,3,7)

Danie główne: Potrawka z kurczaka z warzywami (brokuł, kalafior, marchewka),

ryż paraboliczny, kompot (1)

Podwieczorek:

Serek waniliowy z rodzynkami (wyrób własny) (ser biały, laska wanilii, miód, rodzynki), biszkopty, owoc (1,3,7)

 

 

Środa

Śniadanie:

Ser żółty - plastry, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, masło, chleb wieloziarnisty,

herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Ogórkowa na wywarze drobiowym z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Knedel czeski z koktajlem owocowym (na bazie jogurtu naturalnego), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Sałatka wiosenna z kurczakiem z sosem winegret (wyrób własny) (pierś z kurczaka, sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, papryka kolorowa, rzodkiewka), pieczywo chrupkie (1)

 

Czwartek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, powidła śliwkowe, masło, bułka grahamka – mini,

herbata owocowa, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Z łupanego groszku na wywarze wieprzowym z grzankami (na maśle) (1)

Danie główne: Delikatne duszonki beskidzkie (ziemniaki, marchewka, kiełbasa, cebula, kapusta, przyprawy), kompot (-)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z granolą i miksowanymi owocami (1,7)

 

 

Piątek

Śniadanie:

Pasta rybna (wyrób własny) (makrela, ser biały, szczypiorek), pasztet wieprzowy,

ogórek kiszony, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,4,7)

Obiad:

Zupa: Krupnik na wywarze drobiowym z kaszą i warzywami (1,9)

Danie główne: Jajko sadzone ze szczypiorkiem, ziemniaki, surówka z białej kapusty z cebulką, koperkiem i marchewką, kompot (3,1,7)

Podwieczorek:

Ciasto ucierane (wyrób własny), mleko na ciepło, owoc (1,3,7)

 

 

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.