Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

 

Menu

(15.10-19.10.2018)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Ser biały soute, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i kiełbasą

Danie główne:Kopytka z gulaszem wieprzowym, surówka jesienna (sałata, ogórek zielony, cebula, rzodkiewka, sos jogurtowy), kompot

Podwieczorek:

Wędlina drobiowa, ogórek zielony, wek, chleb graham, masło, herbata owocowa

 

Wtorek

Śniadanie:

Rogl z masłem, dżem owocowy, kakao

Obiad;

Zupa: Pieczarkowa (przecierana) z makaronem

Danie główne: Kotlet mielony, ziemniaki, surówka Colesław, woda z pomarańczą i melisą

Podwieczorek:

Filet z indyka, ogórek kiszony, bułka z ziarnami, masło, herbata owocowa, owoc

 

Środa

Śniadanie:

Pasta twarogowo – rybna (makrela), szynka wieprzowa, ogórek zielony, chleb dar zbóż, masło,

herbata owocowa

Obiad;

Zupa: Kartoflanka z koperkiem i zieloną pietruszką

Danie główne: Makaron z musem truskawkowym, kompot

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, biszkopty, owoc

 

Czwartek

Śniadanie:

Płatki miodowe na mleku, powidła śliwkowe, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa

Obiad;

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami

Danie główne: Pierś duszona w sosie brokułowym, ryż z warzywami (groszek, marchewka), kompot

Podwieczorek:

Koktajl owocowy na jogurcie naturalnym, pałeczki kukurydziane

 

Piątek

Śniadanie:

Ser żółty, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Krem z warzyw z grzankami

Danie główne: Miruna w ziołowej panierce, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem, kompot

Podwieczorek:

Ciasto marchewkowe(wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)