Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

 

 

Menu

(18.12-22.12.2017)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Ser biały z miodem, pieczywo, masło, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Ogórkowo-koperkowa z kaszą jaglaną

Danie główne: Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem, kompot z rabarbaru

Podwieczorek:

Polędwica sopocka - drobiowa, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa, owoc

 

 

Wtorek

Śniadanie:

Płatki czekoladowe na mleku, powidła śliwkowe, masło, bułka kajzerka żytnia, herbata owocowa

Obiad;

Zupa: Jarzynowa

Danie główne: Pieczona pałeczka drobiowa, ziemniaki, surówka jesienna, kompot

Podwieczorek:

Schab pieczony, papryka, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa

 

 

Środa

Śniadanie:

Wędlina drobiowa, szynka dębicka, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa

Obiad;

Zupa: Krem z zielonego groszku z jajkiem i grzankami

Danie główne: Pyzy z mięsem, masłem i cebulką, kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

Jogurt owocowy, herbatniki, owoc

 

Czwartek

Śniadanie:

Parówka drobiowa na gorąco, ogórek kiszony, masło, pieczywo, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Barszcz czerwony z uszkami

Danie główne: Miruna panierowana, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

Bułka drożdżowa z jabłkiem, herbata z cytryną, owoc

 

Piątek

Śniadanie:

Ser żółty, ogórek zielony, papryka, masło, pieczywo, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Pomidorowa z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne: Placki ziemniaczane ze śmietaną, kompot

Podwieczorek:

Bułka maślana z posypką, dżem owocowy, masło, herbata z cytryną