Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

Menu MAŁY EUROPEJCZYK

(06.07-10.07.2020)

                                                                                                                                                                

 

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Pasta z sera białego z zielonym ogórkiem i szczypiorkiem (ser biały, ogórek zielony, szczypiorek, jogurt naturalny), chleb wiejski, masło, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Rosół z makaronem na wywarze drobiowym z marchewką i zieloną pietruszką (1,9)

Danie główne: Pyzy z mięsem, masło, cebulka, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Budyń waniliowy na mleku z owocami, pałeczki kukurydziane (1,7)

 

 

 

Wtorek

Śniadanie:

Szynka z indyka, papryka czerwona, chleb graham, masło, herbata czarna (1,7)

Obiad:

Zupa: Koperkowa na wywarze warzywnym z ryżem (zabielana) (7)

Danie główne: Pierś panierowana, ziemniaki z koperkiem, marchewka z jabłkiem, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Serek kanapkowy z truskawkami (ser biały, truskawki) (wyrób własny), bułka maślana – mini, herbata owocowa (1,7)

 

 

Środa

Śniadanie:

Polędwica wieprzowa, ogórek kiszony, chleb wiejski, masło, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem z buraka na wywarze drobiowym z jajkiem (zabielany) (7,1)

Danie główne: Knedel czeski z koktajlem owocowym (na bazie jogurtu naturalnego), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Pasztet drobiowy, ser biały z ziołami, pomidor, bułka kajzerka, masło, herbata czarna z cytryną (1,7)

 

 

Czwartek

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), bułka grahamka – mini, masło, herbata czarna, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Ziemniaczana z kalarepką na wywarze drobiowym (niezabielana) (1)

Danie główne: Gulasz (z szynki wieprzowej), kluski śląskie, surówka z zielonego ogórka, kompot (1,3)

Podwieczorek:

Ser żółty – salami, papryka kolorowa, wek, masło, herbata owocowa (1,7)

 

 

 

 

Piątek

Śniadanie:

Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzodkiewką  (jajo, tuńczyk, rzodkiewka, jogurt naturalny),

chleb razowy, masło, herbata czarna (1,3,4,7)

Obiad:

Zupa: Krem z białych warzyw na wywarze drobiowym z grzankami (zabielany) (1,7,9)

Danie główne: Naleśniki z białym serem i brzoskwinią, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Deser czekoladowy z nasionami chia i owocami (wyrób własny) (1,3,7)

 

 

 

 

 

Informacje o obecności konkretnego alergenu podawane są w nawiasie przy danej potrawie.