Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

 

 

 

 

Menu

(21.05-25.05.2018)

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Rogal z masłem, dżem, kakao

Obiad:

Zupa: Krupnik zabielany z kaszą jęczmienną, kiełbaską i warzywami

Danie główne: Pyzy z sosem mięsnym (łopatka wieprzowa, włoszczyzna, kukurydza, papryka, fasola czerwona), kompot owocowy

Podwieczorek:

Filet z indyka, ogórek zielony, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa

 

 

Wtorek

Śniadanie:

Ser biały z rzodkiewką, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

Obiad;

Zupa: Rosół z makaronem ryżowym, marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne: Kotlecik mielony, ziemniaki, buraczki, kompot owocowy

Podwieczorek:

Ser żółty (salami), wędlina wieprzowa, papryka, wek, chleb razowy, masło, herbata owocowa, owoc

 

 

Środa

Śniadanie:

Parówka drobiowa na gorąco, ogórek kiszony, chleb wiejski, graham, masło, herbata owocowa

Obiad;

Zupa: Barszcz czerwony (zabielany) z ziemniakami

Danie główne: Pierogi ruskie w cieście pomidorowym z cebulką, kompot owocowy

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi truskawkami, biszkopty, owoc

 

 

Czwartek

Śniadanie:

Płatki miodowe na mleku, powidła śliwkowe, wek, chleb razowy, masło, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Jarzynowa z kaszą jaglaną

Danie główne: Spaghetti z kurczakiem w sosie szpinakowym, woda z cytryną i miętą

Podwieczorek:

Jajko gotowane, wędlina wieprzowa, ogórek zielony, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa

 

 

Piątek

Śniadanie:

Pasta z sera żółtego i kukurydzy, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

Obiad:

Zupa: Z łupanego groszku z grzankami

Danie główne: Rybka z panierce ziołowej, ziemniaki, kapusta kiszona z porą, kompot owocowy

Podwieczorek:

Bułka drożdżowa z budyniem i konfiturą, herbata z cytryną, owoc