Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

Menu Mały Europejczyk

(21.09-25.09.2020)

 

 

 

Poniedziałek

Śniadanie:

Twarożek ze szczypiorkiem (ser biały, szczypiorek) (wyrób własny), ogórek zielony,

kiełki rzodkiewki, masło, chleb wiejski, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Barszcz czerwony na wywarze wieprzowym z ziemniakami (zabielany) (7)

Danie główne: Pyzy z mięsem, masłem i cebulką, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Chałka maślana, miód, masło, herbata owocowa, owoc (1,3,7)

 

 

 

 

Wtorek

Śniadanie:

Szynka wieprzowa, papryka czerwona, sałata zielona, masło, chleb wieloziarnisty, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Jarzynowa na wywarze warzywnym (zabielana) (7)

Danie główne: Medalion z kaszy gryczanej z indykiem, sos pomidorowy (zabielany), ziemniaki, surówka Staropolska (marchewka, kapusta biała, ogórek kiszony, cebula), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Budyń śmietankowy na mleku, wafle kukurydziane, owoc (1,7)

 

 

 

Środa

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku, dżem owocowy (niskosłodzony), masło, bułka grahamka – mini, herbata owocowa, owoc (1,7)

Obiad:

Zupa: Krem dyniowo-marchewkowy na wywarze drobiowym z grzankami

 (z mleczkiem kokosowym) (zabielany) (1,7)

Drugie danie: Kluski na parze z koktajlem truskawkowym (na bazie jogurtu naturalnego), kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Koperta z ciasta francuskiego z filetem z kurczaka, rukolą i serem feta (wyrób własny),

 herbata czarna z cytryną (1,7)

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek

Śniadanie:

Ser żółty - plastry, pomidor, masło, chleb graham, herbata owocowa (1,7)

Obiad:

Zupa: Krupnik na wywarze drobiowym z kaszą jęczmienną i warzywami (niezabielany) (1,9)

Danie główne: Gulasz wieprzowy (z szynki wieprzowej), kluski śląskie, buraki, kompot (1,3,7)

Podwieczorek:

Ciasto ucierane (wyrób własny), mleko na zimno, owoc (1,3,7)

 

 

Piątek

Śniadanie:

Pasta rybna z ogórkiem kiszonym (tuńczyk, ser biały, ogórek kiszony, kukurydza), masło,

chleb wiejski , herbata owocowa (1,4,7)

Obiad:

Zupa: Krem z kalafiora na wywarze warzywnym z jajkiem (zabielany) (3,7)

Drugie danie: Domowe duszonki z marchewką, cebulką i kiełbaską, kompot (-)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, pałeczki kukurydziane (7)