Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

     Menu ME

(21.10-25.10.2019)

 

Poniedziałek

Śniadanie :

Ser biały ze szczypiorkiem, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko,

Obiad:

Zupa: Rosół na wywarze drobiowym z makaronem (nitki), marchewką i zieloną pietruszką

Danie główne:Potrawka z indyka z warzywami, ryż, kompot

Alergeny: : gluten, mleko, seler, jajko

Podwieczorek :

Polędwica sopocka, ser żółty, ogórek kiszony, wek, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko,

 

Wtorek

Śniadanie :

Bułka maślana z kruszonką, dżem owocowy (nisko słodzony), masło, kakao, owoc

Alergeny: : gluten, mleko,

Obiad:

Zupa: Krem z buraka na wywarze wieprzowym z jajkiem (zabielany)

Danie główne: Pierś w panierce z dodatkiem sezamu, ziemniaki, mizeria (drobno tarta), kompot

Alergeny: : gluten, mleko, jajko

Podwieczorek :

Pasta drobiowo – serowa (szynka drobiowa, ser biały), papryka czerwona, chleb wieloziarnisty, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko, sezam

 

Środa

Śniadanie :

Parówka drobiowa na gorąco, ogórek kiszony, ketchup, wek, masło, herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko,

Obiad:

Zupa: Pomidorowa na wywarze drobiowym z ryżem, marchewką i zieloną pietruszką (zabielana)

Danie główne: Kopytka z koktajlem z truskawek (na bazie jogurtu naturalnego) lub masłem i cukrem, kompot

Alergeny: : gluten, mleko, jajko

Podwieczorek :

Koktajl malinowy na jogurcie naturalnym, ciasteczka

Alergeny: : gluten, mleko,

 

Czwartek

Śniadanie :

Pasta z makrelą i koperkiem (makrela, ser biały, koperek), ogórek zielony, chleb wiejski, masło,

herbata owocowa

Alergeny: : gluten, mleko, ryba

Obiad:

Zupa: Krem z białych warzyw na wywarze drobiowym z grzankami na maśle (zabielany)

Danie główne: Pieczeń ze schabu w sosie pieczeniowym, kluski śląskie, gotowana marchewka z groszkiem z dodatkiem masła, kompot

Alergeny: : gluten, mleko, jajko

Podwieczorek :

Ciasto ucierane (wyrób własny), sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

Alergeny: : gluten, jajko

 

Piątek

Śniadanie :

Płatki miodowe z mlekiem, powidła śliwkowe, chleb graham, masło, herbata owocowa, owoc

Alergeny: : gluten, mleko,

Obiad:

Zupa: Z łupanego groszku na wywarze wieprzowym (na zasmażce) z ziemniakami

Danie główne: Domowe pierogi ruskie ze śmietaną lub masłem z cebulką, kompot

Alergeny: : gluten, mleko, jajko

Podwieczorek :

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, herbatniki zbożowe

Alergeny: : gluten, mleko,