Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

 

 

 

Menu

 

(16.10-20.10.2017)

 

 

 

Poniedziałek

 

Śniadanie:

 

Rogal maślany, powidła śliwkowe, masło, kakao

 

Obiad:

 

Zupa: Z soczewicy z grzankami pełnoziarnistymi

 

Danie główne: Spaghetti bolognese, kompot z rabarbaru

 

Podwieczorek:

 

Szynka drobiowa, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa

 

 

 

Wtorek

 

Śniadanie:

 

Ser biały ze szczypiorkiem, papryka kolorowa, pieczywo mieszane, masło, herbata owocowa

 

Obiad;

 

Zupa: Kalafiorowa z makaronem

 

Danie główne: Pierś w cieście ziołowym, ziemniaki, surówka Colesław, kompot z jabłek

 

z goździkami

 

Podwieczorek:

 

Schab pieczony, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa, owoc

 

 

 

 

 

Środa

 

Śniadanie:

 

Wędlina drobiowa, ogórek kiszony, rzodkiewka, pieczywo, masło, herbata owocowa

 

Obiad;

 

Zupa: Węgierska z cukinią, papryką i pomidorami

 

Danie główne: Pierogi ruskie z cebulką i masłem, kompot wieloowocowy

 

Podwieczorek:

 

Bułka drożdżowa z serem, herbata owocowa, owoc

 

 

 

 

 

Czwartek

 

Śniadanie:

 

Pszenica w miodzie na mleku, dżem, bułka z ziarnami, kajzerka,masło, herbata owocowa

 

Obiad:

 

Zupa: Ziemniaczana

 

Danie główne: Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, buraki, kompot owocowy

 

Podwieczorek:

 

Szynka dębicka, wędlina drobiowa, ogórek zielony, wek, masło, herbata owocowa

 

 

 

 

 

Piątek

 

Śniadanie:

 

Jajko gotowane na twardo, ser żółty, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

 

Obiad:

 

Zupa: Rosół z ryżem, marchewką i zieloną pietruszką

 

Danie główne: Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką,

 

kompotz rabarbaru

 

 

 

Podwieczorek:

 

Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, owoc