Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

 

 

 

 

Menu

 

(21.08-25.08.2017)

 

 

 

 

 

Poniedziałek

 

Śniadanie:

 

Bułka maślana z posypką, powidła śliwkowe, masło, herbata owocowa

 

Obiad;

 

Zupa: Ogórkowa z ryżem

 

Paweł; Amelka; Franek; ; b/ś

 

Danie główne: Łazanki z kiełbasą drobiową, kompot z rabarbaru

 

Podwieczorek:

 

Ser biały soute, pomidor, pieczywo, masło, herbata owocowa

 

Paweł; Amelka; Franek; ; pasztet z kurczaka

 

 

 

 

 

Wtorek

 

Śniadanie:

 

Płatki kukurydziane na mleku, dżem, pieczywo, masło, herbata owocowa

 

Paweł; Amelka; Franek; ; mleko sojowe

 

Obiad;

 

Zupa: Krem z włoszczyzny i pomidorów z groszkiem ptysiowym

 

Paweł; Amelka; Franek; ; b/ś

 

Danie główne: Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki ze szczypiorkiem, surówka szwedzka
z papryką i czosnkiem, woda z cytryną i miętą

 

Podwieczorek:

 

Kiełbasa szynkowa, papryka, rzodkiewka, pieczywo, masło, herbata owocowa

 

 

 

 

 

Środa

 

Śniadanie:

 

Parówka drobiowa na gorąco, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa

 

Obiad;

 

Zupa: Serowo-pietruszkowa z ziemniakami

 

Paweł; Amelka; Franek; ; rosół z makaronem

 

Danie główne: Knedel czeski z musem bananowym, kompot jabłko-truskawka

 

Podwieczorek:

 

Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane, owoc

 

Paweł; Amelka; Franek; ; sałatka owocowa

 

 

 

 

 

Czwartek

 

Śniadanie:

 

Ser żółty, wędlina drobiowa, pomidor, bułka kajzerka, masło, herbata owocowa

 

Paweł; Amelka; Franek; ; wędlina drobiowa

 

Obiad:

 

Zupa: Kalafiorowa z kaszą manną

 

Paweł; Amelka; Franek; ; b/ś

 

Danie główne: Bogracz na gęsto z mięsem wieprzowym, makaronem ryżowym i warzywami,

 

woda z pomarańczą

 

Podwieczorek:

 

Ciasto ucierane z owocami, herbata owocowa, owoc

 

 

 

 

 

 

 

Piątek

 

Śniadanie:

 

Jajko gotowane, ogórek zielony, pieczywo, masło, herbata owocowa

 

Obiad:

 

Zupa: Pomidorowa z ryżem, marchewką i zieloną pietruszką

 

Paweł; Amelka; Franek; ; b/ś

 

Danie główne: Paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki z jabłkiem, kompot

 

Podwieczorek:

 

Jogurt owocowy, herbatniki, owoc

 

Paweł; Amelka; Franek; ; galaretka z owocem