Przedszkole Roku 2014

Angielski 3h dziennie!

Angielski z Native Speakers

Jadłospis

 

 

Menu

(20.08-24.08.2018)

 

Poniedziałek

 

Śniadanie:

Rogal, dżem owocowy, masło, kakao

 

Obiad:

Zupa: Krupnik z kaszą jęczmienną i kiełbasą

Danie główne: Kopytka z gulaszem wieprzowym, surówka letnia (sałata, ogórek zielony, cebula, rzodkiewka, sos jogurtowy), kompot

 

Podwieczorek:

Szynka drobiowa, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa, owoc

 

 

Wtorek

 

Śniadanie:

Ser żółty, szynka kanapkowa, ogórek zielony, wek, chleb razowy, masło, herbata owocowa

 

Obiad;

Zupa: Pieczarkowa (przecierana) z makaronem

Danie główne: Kotlet mielony (z indyka) z warzywami (marchewka, kalafior), ziemniaki młode, surówka Colesław z młodej kapusty, woda z pomarańczą i melisą

 

Podwieczorek:

Bułka drożdżowa z jagodami, sok z wyciskanych owoców (wyrób własny)

 

 

Środa

 

Śniadanie:

Kiełbaska wieprzowa na gorąco, ogórek zielony, chleb dar zbóż, masło, herbata owocowa

 

Obiad;

Zupa: Kartoflanka z koperkiem i zieloną pietruszką

Danie główne: Ryż z musem truskawkowym, kompot

 

Podwieczorek:

Pasta kanapkowa, pomidor, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek

 

Śniadanie:

Płatki czekoladowe na mleku, powidła śliwkowe, wek, masło, herbata owocowa

 

 

Obiad;

Zupa: Barszcz czerwony z ziemniakami

Danie główne: Pierś duszona w sosie brokułowym, kasza jęczmienna z warzywami (groszek, marchewka), kompot

 

Podwieczorek:

Polędwica z indyka, sopocka, ogórek kiszony, bułka kajzerka, grahamka, masło, herbata owocowa

 

 

 

 

Piątek

 

Śniadanie:

Ser biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką, chleb wiejski, masło, herbata owocowa

 

 

Obiad:

Zupa: Krem z warzyw z grzankami

Danie główne: Paluszki rybne z fileta, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona z marchewką
i zieloną pietruszką, kompot

 

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z miksowanymi owocami, biszkopty, owoc